Humusz 1.

  • 1  konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve, jól átmosva addig, amíg már nem habzik)
  • 1-2 ek. tahini
  • ½ -1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, kurkuma, római kömény, füstölt paprika
  • (olivaolaj)
  • kevés vízzel krémesre turmixolni
  • +mehet bele kaliforniai paprika, aszalt paradicsom, cékla)


Humusz 2. 

  • 400 g (2 konzerv csicseriborsó) (lecsepegtetve, jól átmosva addig, amíg már nem habzik)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. tahini
  • ¾ tk só
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek. olivaolaj
  • só, bors
  • kevés vízzel krémesre turmixolni


Humusz 3.

  • 1 konzerv csicseriborsó (leönteni a levét, de abból használni fogunk)
  • 5 ek. a csicseriborsó levéből
  • 3 ek. tahini
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. római kömény
  • só, bors